Besøg skolen - Se mere her

+45 75 24 45 22 info@oelgodefterskole.dk

Anderledes 10. klasse på efterskole

Løber du om kap med bøger og lektier? ØE10 er en anderledes 10. klasse, der retter sig mod erhvervsuddannelserne og ungdomsuddannelserne. Bliv klædt på til din fremtid på Ølgod Efterskole.

Hvad er ØE10?

Har du allerede bestemt dig for, hvilken ungdomsuddannelse du vil have – eller er du stadig i tvivl? I vores målrettede 10. klasse finder du svaret.

Du bliver forberedt som kommende studerende til at fremlægge projekter og arbejde tværfagligt, og du bliver ekspert i formidling og præsentation. Du får ligeledes mulighed for at tage folkeskolens 10. klasses prøve.

Struktur og opbygning

ØE10 er en anderledes 10. klasse, og det bærer både skema, fagudbud og undervisning præg af. Gennem hele året vil du veksle mellem fagkursusperioder og projektperioder. Din skoledag vil derfor være meget forskellig fra den, du kender i forvejen.

Fra første dag vil du opleve en anden dynamik og seriøsitet omkring din skolegang. Du er på vej til at blive studerende, og det forventes, at du har et ønske om at kunne arbejde både individuelt og i grupper.

Din mulighed for en fed 10.klasse

Vi giver dig muligheden for at blive fagligt klar til ungdomsuddannelserne, og få din rygsæk fuld af kompetencer inden for IT, projektplanlægning, præsentationsteknik og tværfagligt arbejde. Og så gør det jo ikke noget, at det er sjovt at gå i skole. Du deltager selvfølgelig også i linjefag, musical, rejser, og alt det andet, der også er med til at gøre et efterskoleår helt unikt.

Struktur

Der veksles mellem fagkursusperioder og projektperioder hele året. I hver periode bliver der udbudt mange forskellige fag, med hvert deres fokus. I forbindelsen med din skolestart bestemmer du og dine forældre hvilke fag du skal følge i løbet af hele skoleåret, så du er sikker på at kunne vælge netop den ungdomsuddannelse du vil.

Fagkursusperioder.

Alle de boglige områder er repræsenteret og bliver udbudt på to niveauer.

Før hver fagkursusperiode vælger du de kurser, du gerne vil følge. Det betyder, at du i store træk selv sammensætter dit skema og din kombination af fag i samarbejde med dine forældre.

Projektperioder

Disse forløb vil styrke dine evner til at arbejde projektorienteret samt lære dig om struktur, formidling og problemformuleringer. Udtryk, som du vil møde mange gange i din kommende ungdomsuddannelse.

Forløbene strækker sig over to uger og er typisk tematiseret. I de sidste forløb er I selv med til at bestemme temaet. I arbejder typisk i grupper, hvor der er tilknyttet en vejleder, der guider jer gennem forløbet.

Den sidste projektperiode er et mere selvstændigt årsprojekt, hvor I skal gøre brug af al den teori, I har fået om projektarbejdsformen.

Hvad hvis jeg gerne vil på teknisk skole?

Vi ved godt, at det ikke er alle, der skal på gymnasiet. Mange drømmer i stedet om at blive frisør, tømrer, elektriker, SOSU, eller noget helt femte.

Derfor har vi oprettet et separat spor til jer, hvor der bliver sat fokus på, at I tilegner jer evner, som kan omsættes direkte til praksis. På den måde er vejen fra teori til praksis meget kort. I projektperioderne vil i derfor beskæftige jer med mere praktisk orienterede projekter.

Vi kalder dette spor for “hands on”.

Prøver

Du har mulighed for at tage 10. kls. prøve hos os, men du kan også vælge at lade være. Efter hver   fagkursusperiode og projektperiode får du desuden en karakter, som kommer til at stå på din ØE10-udtalelse.

Årsprojektet bliver desuden bedømt af en ekstern censor.

Vil du vide mere?

Ring til os, og aftal en rundvisning. Vi gir’ kaffen.
Har du allerede bestemt dig for hvilken ungdomsuddannelse du vil have – eller er du stadig i tvivl? I vores målrettede 10. klasse vil du opleve at finde svaret. Du blive forberedt som kommende studerende til at fremlægge projekter, arbejde tværfagligt og du blive ekspert i formidling og præsentation. Du får ligeledes mulighed for at tage Folkeskolens 10. klasses afgangsprøve.

Fordi du selv bestemmer

Løber du om kap med bøger og lektier? ØE10 er en anderledes 10. klasse, der retter sig mod erhvervsuddannelserne og ungdomsuddannelserne. Bliv klædt på til din fremtid på Ølgod Efterskole.

Der er mange gode grunde til at vælge en anderledes 10. klasse. Nogle af dem står her:

  • Din læring – dit ansvar
  • Indflydelse på at lave dit eget skema
  • Vekselvirkning mellem fagperioder og projektperioder.
  • Studere, fremlægge og arbejde tværfagligt.
  • Arbejde med avanceret IT-redskaber.
  • Karakterer og udtalelser for dine opgaver.
  • Mulighed for folkeskolens prøver.
  • Starten på din ungdomsuddannelse.

Niveaudelt undervisning

Da alle ikke er lige gode til alt, har vi niveaudelt undervisning. Det betyder, at vi udbyder næsten alle fag på to niveauer. Og er du stærk i et fag, og vil du gerne udfordres, men mangler lidt i et andet fag, kan du sagtens have begge fag på hvert sit niveau.

Fordi det skal være sjovere at gå i skole

Vi er helt klar over, at ikke alle synes, skolen er verdens sjoveste aktivitet, men vi håber, at vi med projektorienteret undervisning og praktisk tænkning kan gøre det bare en lille smule sjovere! Kom selv og prøv.

Er du interesseret i at høre mere om ØE10, og hvilke muligheder det kan give netop dig, er du velkommen til at besøge os til et Åbent hus og høre meget mere.
Klik her for mere information om Åbent hus

Springlinjen

Hverdagen på ØE

Adventurelinjen

GALLERI

Mediefag