Besøg skolen - Se mere her

+45 75 24 45 22 info@oelgodefterskole.dk

Vil du lære at tage flotte fotos, klippe og redigere din egen film og lege med special effects på et efterskoleår? Er du fremtidens journalist, fotograf eller tv-vært? Medielinjen giver dig værktøjerne.

På Ølgod Efterskole arbejder vi med mange forskellige former for kommunikation, og hvis dit drømmejob indeholder journalistik, fotografering eller filmproduktion, så giver medie dig værktøjerne til at realisere din drøm.

Du vil arbejde med professionel software, som er standard i mediebranchen. Du vil få et indgående kendskab til Photoshop, Final Cut Pro, Lightroom og Motion. Samtidig lærer du at håndtere det avanceret optageudstyr skolen råder over.

Vi tænker stort (og småt)

FOTO – Du vil lære den elementære fototeori og få masterclassundervisning af professionelle fotografer. Vi tager forskellige fotos og bringer dem op i medielokalet, hvor vi skal lege med redigering af dem. Portrætfoto, bevægelsesfoto og stemningsbilleder – the sky is the limit.

VIDEO – Vi producerer en eller flere kortfilm til Dolly Awards (på Lunderskov Efterskole). Du får lov til at arbejde med noget af det nyeste udstyr inden for video. Eller lave en nyhedsudsendele hvor alt fra producer, lydtekniker, fotograf, nyhedsoplæser og sminkør er roller, som skal besættes. Vi laver små og store filmprojekter og tager til Dolly Awards hvor vores produktioner er en del af konkurrencen om at vinde bedste manus, bedste lyd, ikke mindst bedste film osv.

LYD OG PODCATS – Vi arbejder med podcast-genren og snakker om lyd. Lyds betydning for film, og hvordan man kan producere lyd for at fremhæve det i sin film. Indenfor podcast stræber vi efter at lave ØE’s helt egen podcast som alle elever kan downloade og lytte til. Medieeleverne skal selvfølgelig selv være værter og evt. forberede manus eller spørgsmål.

GRAFISK ARBEJDE – Vi skal arbejde med det grafiske ift. medie. Vi skal lave og designe vores egne filmplakater til de film vi skal have med til Dolly for at opnå et mere professionelt look. Hertil vil vi også gerne lave fløjposters til skolens fløje. Vi designer løbesedler i forbindelse med vores opvisningsplan og andre småopgaver.

LÆS MERE OM VORES LINJEFAGSREJSE

Se og hør Rebecca, elev årgang 14/15, fortælle om medie:

SE NOGLE AF DE BILLEDER MEDIELINJEN HAR LAVET

Rytme & Dans

Adventurelinjen

Det bedste ved ØE

GALLERI

Mediefag