Besøg skolen - Se mere her

+45 75 24 45 22 info@oelgodefterskole.dk

Ridning og ridelinje på Ølgod Efterskole

Efterskoleår på ridesportslinje med masser af ridning og fællesskab omkring heste.

Et særligt linjefag

Ridning er den eneste sport i Danmark hvor du er afhængig af et dyr. Derfor sætter vi også stort fokus på dine evner som dyreven.

Du lærer om hestens anatomi, styrker og svagheder. Du lærer at passe på hesten og læse dens signaler – om den er glad eller ked af det.

Hestene går på døgnfold næsten hele sommeren, hvor de fodres efter behov. Resten af året er hestene på fold fra morgen til middag og bliver fodret i boksen tre gange om dagen.

Vi samarbejder med lokale dyrlæger, som vil holde oplæg om og demonstrere, hvordan de arbejder og undersøger heste. Gennem året vil der være flere udflugter med udgangspunkt i hest - det kan eksempelvis være hingstekåring i Herning eller stutteribesøg.

Indhold: 

Efterskoleliv og ridning
Vi arbejder med at udvikle og forbedre din kropskontrol og din balance. Du lærer om hestens anatomi, instinkter og generel hestepleje. Undervisningen foregår både på ridebanen og i teorilokalet.

Ridning er en sport for livet - en livsstil, der er meget mere end en sport. Vi tager udgangspunkt i Dansk Ride Forbunds ryttermærker, så vi sikrer os, at du har basisviden om såvel hesten som arbejdet omkring den. Derfor deltager du også i staldvagter på rideskolen, hvor du i fællesskab med de andre elever på linjen skal muge ud, fodre og lukke heste på fold.

Dressur og spring
Dressur er en konkurrencesport, og bliver betegnet som verdens sværeste sport, da den kræver meget stor indsigt af den enkelte rytter i både øvelser, holdning og forskellige gangarter. På Ølgod Efterskole træner vi målrettet med at gøre dig bekendt med de basale dele af dressuren, så du til sidst kan gennemføre en hel ekvipage. Vi træner op til små lokale stævner, hvor du får mulighed for at vise dine fremskridt.

Ridning og erfaring
Du vil prøve flere forskellige heste på ridelinjen. Dog har det hele tiden fokus, at du og hesten skal passe sammen i størrelse og niveau.

Du bliver ikke kun bedre ved at sidde på hesten. På Ølgod Efterskole udfordrer vi dig til også at blive klogere på anatomi, gangarter, racer og meget mere. For jo større indsigt du har i de dyr du omgås, jo bedre bliver du til at genkende selv små tegn fra hesten.

Der kræves ingen rideerfaring for at deltage i linjefaget, du skal blot have interesse, lyst og glæde ved at være sammen med hestene - resten skal vi nok lære dig.

Du vil komme til at ride 2 gange om ugen - dertil kommer én gang, hvor der står teori/staldvagt eller andet på skemaet.

Samarbejde med Ølgod og omegns Rideklub
Undervisningen på ridelinjen sker i et samarbejde med Ølgod og omegns Rideklub som ligger omkring 4 km fra efterskolen. Transporten vil primært være på cykel - dog kan der i tilfælde af mørkt og dårligt vejr arrangeres kørsel.

Rideskolen har alle moderne faciliteter indenfor ridning, 2 ridehaller, udendørs bane og et nyere staldanlæg. Dertil kommer rytterstue og andre faciliteter, som vi må benytte på lige fod med de andre elever på rideskolen.

De voksne omkring ridelinjen er Tina fra Ølgod Efterskole og Stine, der er ridelærer. Derudover hjælper Natasja til med undervisningen, når der er brug for det.

Linjefagstur
I løbet af året arrangeres der en udenlandsrejse med fokus på hest, hvor du som rideelev får en oplevelse ud over det sædvanlige.

Ridesportslinjen:

 • Fokus er grundridning og dressur
 • Sjove oplevelser med hestene
 • Hestens røgt og pleje
 • Hestens anatomi
 • Mulighed for springundervisning
 • Temadage og ture som f.eks.
  • Turridning
  • Stutteri besøg
  • Ture til stævner
  • Hingstekåring i Herning
  • Foredrag
 • Og meget mere…

Kontakt natascha@oelgodefterskole.dk for mere info

Efterskole med ridelinje

Efterskole med ridelinje

Springlinjen

Ridelinjen

Hverdagen på ØE

GALLERI

Mediefag