Ledig plads - Se mere her

+45 75 24 45 22 info@oelgodefterskole.dk

Efterskole med science = masser af fysik & kemi

Går du med en opfinder i maven, og vil gerne have et efterskole år med science, farlige forsøg og ny viden.

Elsker du store eksplosioner, spændende lugte, spektakulære farver, videnskab, robotter og raketter? Kan du godt lide at bruge både hænder og hoved? I science arbejder vi med de store spørgsmål og besvarer dem ved hjælp af fysik- kemi, biologi, matematik og geografi. Kunne du godt tænke dig at arbejde som programmør, dyrelæge, sygeplejerske eller ingeniør så er det et fag for dig.

Du kommer til at kombinere det praktiske med teoretisk undervisning, så du forstår hvorfor salmiak lugter af lakrids eller hvordan en hængebro kan holde flere tusinde ton. Kom på besøg hos virksomheder, der hver eneste dag arbejder med kemikalier, store maskiner og hemmelige ingredienser. I Science kan du lege med, og komme helt tæt på lige netop det du synes er spændende.

LÆS MERE OM VORES REJSE

INDHOLD: 

MILJØ – Prøv kræfter med vores kunstige globale opvarmning og se konsekvenserne med dine egne øjne. Byg din egen vindmølle og lad din telefon op med gratis strøm. Dine smagsløg vil også blive udfordret; kan du smage forskel på genbehandlet fødevare og økologiske fødevarer?

BIOSCIENCE – Udforsk din egen krop og find ud af den er i stand til meget mere end du lige troede. Hvordan påvirker cola fx dit blodsukker. Eller har du måske en idé til hvordan vi kan skaffe rent drikkevand i Afrika?

FYSIK/KEMI – Vi laver alt det sjove vi ikke kan nå i den obligatoriske undervisning. Du kommer til at stifte bekendtskab med syre og baser på en helt ny og spændende måde. Vi kigger på hvorfor farlige kemikalier er alle steder i vores hverdag, og måske vil du gerne vide hvordan nano-teknologi virker. Vi kigger på teorien og prøver det i praksis.

LEGO MINDSTORM – Leg med Lego-Mindstorms robotten og bliv klogere på programmering. Programmering med Lego Mindstorms robotter er for alle. Du lærer at styre robotten ved hjælp af tryk-, lyd-, lys- og farvesensorer.

9. klasse

Ridelinjen

Hverdagen på ØE

GALLERI

Mediefag