Ledig plads - Se mere her

Inklusion på Ølgod Efterskole

Ølgod Efterskole arbejder med inklusion, og har afsat 10 pladser til elever med specielle behov.

Ølgod Efterskole er en almen boglig efterskole, der på lige fod med folkeskolen, inkluderer elever med særlige behov. Elever der optages på skolen, skal være undervisningsparate og kunne deltage i alle skolens aktiviteter. Ølgod Efterskole anmoder inden optagelse af en elev, om skoleudtalelser samt øvrige relevante dokumenter, der kan give indsigt i elevens behov. Som skole kan vi ikke optage elever med behov for behandling eller udvidet pædagogisk støtte.

Vi arbejder med to typer tilbud

A: Ølgod Efterskole har et særligt tilbud til 10 unge med diagnoser indenfor autisme-spekteret. Elever der optages under dette tilbud, er normalt begavede med behov for støtte til struktur og social udvikling.
Kravet til optagelse er: Eleven kan indgå i de undervisningstilbud Ølgod Efterskole tilbyder. For at komme i betragtning til en af disse pladser, skal man have været forbi skolen til en indledende samtale.

B: Elever med boglige vanskeligheder, optages på baggrund af personlige samtaler, der afdækker den enkeltes behov indenfor de 3 obligatoriske fag (dansk, matematik og engelsk).

Skolen kan arbejde med forskellige typer inklusion:

• Enkelt integreret i skolens almene klasser
  • Specialklasser, 8-9. og 10.klasse, alle med godkendt specialundervisningsbehov.
  • Særlige hjælpemidler (app-reader, højtlæsning m.v.)
  • Støtte i fritidsdelen og på rejser ( særlig tildeling fra hjemkommune)
  • Ved behov for elevplads på skolens døgnbemandede fløj kræves finansiering af 10 støttetimer pr. uge.

Skolen er delvis indrettet så kørestole kan komme rundt.

Besøg skolen

I er altid velkommen til at komme på besøg og høre mere om vores inklusion - Kontakt skolen for at aftale et besøg på telefon 7524 4522.

LÆS VORES INKLUSIONSFOLDER HERUNDER: